Diverse behandel- trajecten
Een veel voorkomende knieblessure is de meniscusscheur. In onze behandeling maken we onderscheid tussen de acute- en de niet-acute meniscusscheur. Het is voornamelijk de niet acute meniscusscheur die meer tijd en aandacht nodig heeft om te herstellen. In 5 stappen geven wij inzicht hoe de behandeling van de niet-acute meniscusscheur in grote lijnen verloopt en waar u als patiënt mee te maken krijgt.

1/5 Diagnose

De diagnose van de gescheurde meniscus wordt, na het maken van een MRI, door de orthopeed gesteld. Daarnaast wordt er gekeken of er nog meer schade in de knie is ontstaan welke een operatie of revalidatie kan belemmeren.

U als patient in deze fase

Vaak heeft u een voorgeschiedenis met deze klachten en loopt u al enige tijd met een pijnlijke knie. De fysiotherapeut of uw huisarts heeft u het advies gegeven om de knie door de orthopeed te laten bekijken. U krijgt duidelijkheid over uw klachten en krijgt advies over welke behandeling voor u het meest succesvol zal zijn. Indien een operatie nodig is wordt hiervoor met u een afspraak gemaakt.

Bijzonderheden

De niet acute meniscusscheur ontstaat vaak samen met slijtage van het gewichtskraakbeen. Vaak zijn de klachten langere tijd (enkele weken tot maanden) aanwezig en wisselend in hevigheid. Wanneer de knie regelmatig dik wordt, het belasten van de knie ernstig wordt beperkt en een periode van rust niet voldoende effectief is, is een operatie vaak de enige mogelijkheid.

Welkom bij de ledenpagina's van