Diverse behandel- trajecten
Een veel voorkomende knieblessure is de meniscusscheur. In onze behandeling maken we onderscheid tussen de acute- en de niet-acute meniscusscheur. Het is voornamelijk de niet acute meniscusscheur die meer tijd en aandacht nodig heeft om te herstellen. In 5 stappen geven wij inzicht hoe de behandeling van de niet-acute meniscusscheur in grote lijnen verloopt en waar u als patiënt mee te maken krijgt.

2/5 Operatie

De operatie van de meniscus wordt via een kijkoperatie uitgevoerd. U verblijft meestal één dag in het ziekenhuis en kan aan het eind van deze dag weer naar huis. U zult de knie vaak niet gelijk kunnen belasten en loopt daarom met krukken.

U als patient in deze fase

In het ziekenhuis krijgt u oefeningen mee om het herstel van de knie te stimuleren en wordt u aangeleerd hoe u met krukken kunt lopen. Daarnaast krijgt u een combinatie van pijnstillers en ontstekingsremmers mee, hiermee kunt u de knie verder helpen om met zo min mogelijk ongemak van de ingreep te kunnen herstellen.

Bijzonderheden

Omdat de meniscus over een langere tijd is gaan afbrokkelen is het zogenaamde ‘hechten’ van de meniscus niet meer mogelijk. De meniscus ziet er vaak ‘gerafeld’ uit en dit deel van de meniscus wordt weggehaald zodat de rafels niet verder kunnen inscheuren. Het gewichtskraakbeen heeft vaak wat tekenen van slijtage en is ook wat gaan rafelen. Rafels die in de weg zitten zullen worden weggehaald waardoor de knie wat beter kan bewegen.

Welkom bij de ledenpagina's van