Diverse behandel- trajecten
Een veel voorkomende knieblessure is de meniscusscheur. In onze behandeling maken we onderscheid tussen de acute- en de niet-acute meniscusscheur. Het is voornamelijk de niet acute meniscusscheur die meer tijd en aandacht nodig heeft om te herstellen. In 5 stappen geven wij inzicht hoe de behandeling van de niet-acute meniscusscheur in grote lijnen verloopt en waar u als patiënt mee te maken krijgt.

3/5 De eerste week

In de eerste week is het belangrijk om de knie te laten bijkomen van de operatie en het bewegen in de knie langzaam op geleide van de pijnklachten op te zoeken.

U als patient in deze fase

U mag de knie gaan belasten op geleide van de pijnklachten en start met het doen van kleine lichte oefeningen om de bewegingsvrijheid in de knie te herwinnen. Dagelijks meerdere keren bewegen en oefenen is zeer belangrijk omdat dit het verstijven van de knie helpt voorkomen. Meestal heeft u hierbij nog geen extra fysiotherapie nodig. Het drukverband dat om de knie zit mag er na één dag afgehaald worden.

Bijzonderheden

Omdat het bot en de randen van de meniscus na de operatie vaak wat gaan irriteren is het belangrijk om de medicijnen die u heeft meegekregen tegen de napijn en zwelling te gebruiken. Bij langdurige knieklachten is vaak het vlies rondom de knie (het kniekapsel) verdikt, dit versterkt vaak de pijnklachten in de knie en zorgt ervoor dat de knie sneller verstijft na een operatie.

Welkom bij de ledenpagina's van