Diverse behandel- trajecten
Een veel voorkomende knieblessure is de meniscusscheur. In onze behandeling maken we onderscheid tussen de acute- en de niet-acute meniscusscheur. Het is voornamelijk de niet acute meniscusscheur die meer tijd en aandacht nodig heeft om te herstellen. In 5 stappen geven wij inzicht hoe de behandeling van de niet-acute meniscusscheur in grote lijnen verloopt en waar u als patiƫnt mee te maken krijgt.

5/5 Hervatten sport en hobby

Het hervatten van sport en of hobby’s is vaak mogelijk na 2 tot 3 maanden. Zware sporten, zoals hardlopen kunnen meer tijd kosten en zijn niet in alle gevallen aan te raden. U krijgt hier uitgebreid advies over.

U als patient in deze fase

Indien voor u fysiotherapeutische ondersteuning nodig is, zult u samen met uw therapeut werken aan het opbouwen van de belastbaarheid zodat u uw eigen sport weer uit kunt voeren. U zult hiervoor 1 tot 2 maal in de week bij uw fysiotherapeut komen en dit traject zal gemiddeld 2 tot 3 maanden duren.

Bijzonderheden

In sommige gevallen is het aan te raden om oefeningen te blijven doen die de kwaliteit van het gewrichtskraakbeen onderhouden. Daarnaast kan het zijn dat uw sport of bewegingsactiviteiten aangepast moeten worden, uw fysiotherapeut zal u hierin adviseren.

Welkom bij de ledenpagina's van