Over het Rijnland- knienetwerk

Het Rijnland knienetwerk richt zich voornamelijk op de (sportgerelateerde) knieblessure. Knieklachten zoals de voorste kruisband scheur, knieschijf uit de kom, meniscus scheur en kraakbeenbeschadigingen vormen het grootste deel van deze knieklachten. Snel weten wat er aan de hand is, is vaak de eerste prioriteit voor de patiënt. Door onderzoek van ervaren specialisten, eventueel aangevuld met beeldvormende technieken zoals MRI, röntgenfoto of echografie kan er in de eerste fase veel duidelijkheid gegeven worden over de ernst van de blessure en de verdere behandeling.

Orthopeed en fysiotherapeut

In het behandelen van de knieblessure bij het Rijnland knienetwerk zijn vaak twee medische disciplines betrokken; de orthopeed en de fysiotherapeut. De intensieve onderlinge samenwerking tussen deze twee disciplines zorgt voor een optimale afstemming van de behandeling en korte lijnen in de communicatie. Dit maakt ons doel mogelijk; de behandelkwaliteit van knieklachten verbeteren en de snelheid van behandelen verhogen. Omdat wij een regionale functie hebben, heeft u toegang tot hoogwaardige, snelle en gespecialiseerde zorg bij u in de buurt.

Verwijzing of niet?

Iedereen met een knieblessure kan zich aanmelden bij het Rijnland knienetwerk. Dit start bij een van de fysiotherapeuten uit het netwerk, u kunt hier zonder verwijzing meestal op korte termijn terecht. Afhankelijk van de ernst van de blessure zal de fysiotherapeut u versneld (via de huisarts) kunnen doorsturen naar de orthopeed waar u vaak binnen een week terecht kunt. Bij zware blessures is het ook mogelijk dat u (via doorverwijzing van uw huisarts) al gelijk bij een van de orthopeden terecht kunt.
Indien er een operatie aan de knie noodzakelijk is, zal de orthopeed u voor de nabehandeling doorsturen naar een van de aangesloten fysiotherapeuten. Hierdoor heeft u de zekerheid dat u goed advies krijgt over de wijze waarop de knie na de operatie weer belast mag worden en u de juiste behandeling krijgt.

Diagnose15

behandeltrajecten

Met de uitgebreide kennis en ervaring van de orthopeden en fysiotherapeuten van het Rijnland knienetwerk hebben wij meerdere behandeltrajecten opgezet voor de behandeling van verschillende soorten knieklachten.

 

Behandeltrajecten >

 

de knie

De knie is een van de meest complexe gewichten uit ons lichaam. De verschillende onderdelen en de functie ervan hebben we voor u onder elkaar gezet. Zo krijgt u meer inzicht in uw klachten en de functie van de knie.  

 

De knie >

Welkom bij de ledenpagina's van