Kasper Kruijdenberg

Acute knieblessure kan nu binnen 1 week terecht bij het Rijnland KnieNetwerk

Tijdens het sporten gaat het mis; je verdraait je knie en voelt gelijk dat het mis is, hoe nu verder?

Orthopeed Joris Jansen van het Alrijne ziekenhuis vertelt; ‘vaak gaat het om relatief jonge sporters die een acute knieblessure oplopen bijvoorbeeld; beschadiging van de kniebanden, meniscussen en/of kraakbeen. Bij deze groep is het belangrijk dat er snel een diagnose gesteld kan worden en dat er gelijk gericht een behandeling kan worden gestart. Wij kunnen deze patiënten nu binnen 1 week zien doordat wij een aantal speciale spreekuren voor de acute knieblessure hebben ingeroosterd. Daarnaast hebben we ook onze wachttijden voor operaties zoals de voorste kruisband reconstructie en de kijkoperatie, terug weten te brengen tot minder dan 4 weken. Dit alles is mede mogelijk door de verdere specialisatie binnen het Alrijne ziekenhuis waardoor meer plek beschikbaar is gekomen voor dagbehandelingen op locatie Leiden.’

Dit is goed nieuws voor onze knie-patiënten, zij kunnen hierdoor met veel minder wachttijd, sneller aan hun herstel en terugkeer in de sport gaan werken.

Voor algemene vragen over knieklachten kun je terecht bij een van onze fysiotherapiecentra’s van het Rijnland KnieNetwerk (www.rijnlandknienetwerk.nl).

Welkom bij de ledenpagina's van